A todos nos gustan as “chuches”, por que non facelas nós e que ademais sexan saudables?
Con esta sinxela receita podemos facer gomiñas saudables; será ademais unha forma divertida de comer froitas e verduras.
Para facelas, o máis recomendable é usar moldes de silicona, xa que será máis sinxelo sacalas do molde. Se non temos, podemos usar unha fonte de vidro apta para o refrixerador e logo cortalas en dadiños.
Na receita 1 taza equivale a 240 ml.
Gomiñas de zume de froita e verdura
Algunhas combinacións posibles.
Vermello/rosado: remolacha, amorodos, cenorias e un pouco de zume de limón.
Laranxa: cenorias, laranxas, xenxibre e un pouco de zume de mango.
Amarelo: pera amarela, mazá amarela e un pouco de zume de limón.
Verde: col, kiwi, cogombro, mazá verde e lima. Outra opción é utilizar uvas verdes.
Morado: repolo morado, moras, arándanos, un pouco de remolacha e unha mazá.
Ingredientes
1 1/2 taza de zume de froita ou verdura fresca.
4 culleradas de xelatina sen sabor.
De 2 a 4 culleradas de mel.
1/2 culleriña de extracto de vainilla (opcional).
Procedemento
- Verte o zume nunha ola pequena. Espolvorea a xelatina e déixaa repousar uns minutos, ata que a superficie se vexa engurrada e o po absorba o líquido. Logo revolve.
- Coloca a ola a lume medio. Deixa que o preparado se quente, sen ferver. Deberá pasar de espeso a líquido. O importante será que toda a xelatina se disolva. Poderás comprobar que isto sucedeu ao somerxer un dedo no líquido e fregalo contra o polgar. Se se sente suave, estará listo. Se se sente granulado, deberás deixalo máis.
- Agrega o mel e o extracto de vainilla.
- Verte nun molde e refrixera de dúas a tres hora ou ata que estea listo.
- Desmolda as gomiñas. Podes conservalas no refrixerador dentro dun recipiente hermético de dúas a tres semanas.
Teñen unha pinto boísima, haberá que probalas 🙂
GústameGústame