A cabaza é a protagonista desta festa pero imos a coñecela máis:

cabaza1

A cabaza e o froito da cabaceira e a máis utilizada na cociña e a Cucurbita maxima.

A súa temporada de recolección e mellor época de consumo prodúcese de abril a novembro, as veces tamén en marzo e decembro.

Propiedades nutricionais

  • Alto contido en auga (96,5%).
  • Baixo aporte de calorías.
  • Entre os minerais, destaca o seu contido en potasio e discretas cantidades de calcio.
  • Vitaminas: C ou ácido ascórbico e vitamina A.

Como preparala e disfrutala?

A polpa da cabaza pódese consumir tanto crúa, en ensaladas e bocadillos, como cocida ou fritida.

Tamén poden cociñarse recheas de arroz ou de cremas a base de verdura. Pode utilizarse como acompañante de guisos ou pratos de verdura porque suaviza e da cor.

Como curiosidade

A cabaza en pastelería emprégase en para elaborar galletas, pasteis, flans, marmelada e sobre todo, cabelo de anxo. Incluso pódese preparar con ela diferentes sobremesas como flans e tortas.

Deixar unha resposta

introduce os teu datos ou preme nunha das iconas:

Logotipo de WordPress.com

Estás a comentar desde a túa conta de WordPress.com. Sair /  Cambiar )

Google photo

Estás a comentar desde a túa conta de Google. Sair /  Cambiar )

Twitter picture

Estás a comentar desde a túa conta de Twitter. Sair /  Cambiar )

Facebook photo

Estás a comentar desde a túa conta de Facebook. Sair /  Cambiar )

Conectando a %s